Zaahir

Hanssons Hundar

Antefa's Smenkhare
Glad. Klantig. Mysig. Stor. Fånig. Närgången. Våran nykomling, Zaahir. 


Egentligen vet vi inte alls mycket om Zaahir.  Han kommer från Annica, kennel Antefa's. Han  är en lugn kille men väldigt glad och ytterst klantig. Det lilla vi vet om honom är att han från början hamnade i ett hem där han tyvär var lite för röjig för den hund dom hade sedan tidigare och han fick flytta tillbaka till Annica. Efter ett tag där  fick han ett annat hem där han bodde i  3år. Jag vet nästan  ingenting om den tiden. Har hört några korta historier som verkar helt absurda. Men inga detaljer. Efter 3år där skulle han tydligen avlivas men Annica tog tillbaka honom och där stannade han i 1,5år  och nu är han hemma hos oss.


Zaahir är i grund och botten en glad kille som gillar att arbeta. Vi har jobbat hårt med att han ska fungera som en hund. Och nu har han kommit en väldigt bra bit på vägen. När han kom så var han i det närmsta  okontaktbar utomhus. Han bara letade efter djur att jaga eller fula hundar. Något måste ha hänt med en annan hund tidigare för han kunde inte se en lös hund utan att bli på helspänn, han vill inte heller gå förbi någon annan hund heller. Sedan har han ärr i hela ansiktet och på nacken så vi tror att han blivit hundbiten.  Men efter mycket om och men så började han släppa på det och nu lyssnar han ganska bra.  Nu jagar han bara djur när han ser eller hör dom. Och hundar går det bara bättre och bättre med. Juniper har han aldrig haft problem med och när han umgås med henne nu så blir han så lugn och vuxen i sättet så man tror inte det är samma hund. Han har heller aldrig haft något problem med Qiarah.  Han har även "pratat" med andra hundägare ute  utan kravet att hälsa och det fungerar jättebra. Jag tror att om han bara får lite tid när han möter nya hundar så kommer han kunna umgås med dom utan problem.


Vi har tränat en hel del balans och muskelövningar, eftersom han var i så dålig kondition när han kom, och det tycker han är jätteroligt. Balansera stockar och stenar är bland det bästa han vet. Han tycker också om att visa alla små trick han lärt sig. Annars är han en ganska enkel hund han är nöjd med långpromenader i skogen eller på nya ställen. Hundgård vill han inte veta av, det går bra om man tränar men annars har han inget intresse alls av att vara lös.   Annars tränar han inte speciellt mycket utan hänger mest med på vad jag gör och det är han så nöjd med.


Qiarah och Zaahir trodde jag aldrig skulle stå varandra så nära som dom faktiskt gör. Men man märker att dom använder varandras styrkor. Qiarah är rädd för åskan och klippa klor men då ser han till att han är nära henne eftersom han själv inte är rädd. Och när Qiarah är med på promenaderna så är han lugnare än när hon inte är med. Det är fint att se att dom stöttar varandra trots att dom är så olika och att dom aldrig kännt varandra som yngre.


17/11 2020

Det har gått några månader nu sen du gick bort. Och jag saknar dig så otroligt mycket. 

Gått och lagt sig. Första natten hos oss.

Spanar kaniner i hundgården.

Otroligt söt.

Första uppställningsbilden.

Copyright  © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2020