Shingi

Hanssons Hundar

Siphra's My Wild Love
Bestämd.  Rar. Vacker. Feminin. Hemlighetsfull. Allas mamma Shingi. 


Shingi var som ung en väldigt snäll och uppmärksam flicka. Hon ville gärna göra rätt och brukade hämta saker man tappade på promenaderna. Hon var ganska röjig men väldigt lyhörd. Och otroligt söt. Tyvär så hade hon en olycka när hon var 8 månader då hon fastnade i ett elstaket, med elen på, och efter det så gick det inte att ställa ut henne igen.


När hon var 2,5år gammal fick hon hem sin lillebror Picashu. Hon älskade sin lillebror med hela sitt hjärta. Hon delade med sig av alla sina leksaker. Och ville alltid vara med valpen. Likadan var hon mot sin dotter Qiarah hon vid 5 års ålder fick sin kull valpar. Hon var den stora bossen i familjen. Såg till att alla gjorde det dom skulle och att alla var hela och rena. Så pass rena att hon brukade rycka bort morrhåren på Picashu och Qiarah. Dom andra följde alltid Shingi i allt hon gjorde. Tappade man hundarna ute eller dom smet så behövde man bara kalla in Shingi så kom alla andra med. Hon var diplomatisk men kunde vara väldigt hård ibland. Det bästa hon visste var lure coursing och att gå långa promenader lös i skogen.


Shingi är nog en av dom vackraste hundarna jag någonsin sett. Om jag hade haft planer på att skaffa kennel hade Shingi definitivt varit min stammtik. Hon har en fin stammtavla med det bästa från svenska och finska gener. Och ett lugnt och harmoniskt temperament. Hennes utställningskarriär var väldigt kort. Hon fick några BIS-valp placeringar innan sin olycka. Vi tränade och tränade fram tills hon var 5år men vissa rörelser "domaren" gjorde fick henne att tycka det var obehagligt. Det gick visserligen över senare när hon hade fått en kull och alla ögon inte låg på henne längre men vi ställde inte ut henne ändå. Hon trivdes som hemmahund och coursinghund.


Shingi blev 12år gammal.

1år.

Höggravid dagen efter födde hon 10 valpar.

Huvudbild. 9år.

Springer lös på Hallunda äng. 7år.

Släktingar

Antefas Bchepherure

Farmors far

Foto: Okänd

Antefa's Qeanu-Kaa

Son

Foto: Okänd

Sheik's Orchid

Mamma

Foto: Okänd

NefersAhkesemerAhr

Längre bak i stamtavlan.

Foto: Okänd

Copyright  © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2020