Q-Lhaan

Hanssons Hundar

SE UCH NO UCH SE V-94 Antefa's Jemhetep
Ädel. Auktoritär. Glad. Vacker.  Underbara, nobla Q-Lhaan 


Vad säger man om Q-Lhaan? Han var inte som alla andra. Han var en hund som på alla sätt och vis märktes. Om det inte var för att han var otroligt vacker så var det för att han på ett auktoriterat sätt kunde säga åt en annan hund att sluta med det den höll på med utan att säga eller göra något annat än att titta på den. Q-Lhaan var i övrigt en väldigt glad hund, så pass glad att han lyckades förvärva sig en sån illa träningsvärk i svansen att vi trodde han brutit den. Han viftade alltid på svansen och han skrattade alltid med alla sina tänder.

På alla sätt och vis var han husets herre. Han höll ordning och reda på människor och hundar. Såg till att alla betedde sig som dom skulle och att inget var i olag. Han uppfostrade sina barn med järnhand. Samtidigt så var han den roliga killen mitt i smöret.


Han älskade hundutställningar och ställdes ut tills han var nästan 11år gammal. Och när vi väl pensionerade honom vart han alltid sur när dom andra fick åka och inte han. Han har ett flertal vinster men gick som allra bäst på äldre dagar. Men det var hlt enkelt då han var som bäst. Hans allra sista utställning var en vinthundsutställning i Enköping. I BIS-veteran finalen så har jag nog aldrig kännt mig så överflödig. Medans alla andra flyttade ben och lockade med godis stod jag mest och tittade på. Han gjorde allt själv och visste exakt vad som förväntades. Han blev också BIS-3 veteran.


I övrigt var Q-Lhaan ganska nöjd med tillvaron. Han älskade att bara hänga med och vara. Han har varit i ett otaliga affärer, skolavslutningar, djurmässor och liknande. Han njöt av cykelturer och långpromenader. Så länge dom var på asfalt eller åtminstonde på en ordentlig stig.


Q-Lhaan är en mycket saknad hund som lämnade ett stort tomrum efter sig när han gick bort. Och en stor tystnad. Q-Lhaan var aldrig tyst.

Vacker.

Huvudbild.

Valp.

Foto: Okänd

Norsborgsparken.

Släktingar

Antefa's Farah Dibah

Mamma

Foto: Okänd


Chefren

Morfars far

Foto: Okänd

Fallohide King Ramses

Farfar

Foto:Okänd

Antefa's Nekh-Tarin

Son

Foto: Okänd

Copyright  © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2020