Testpanelen

Testpanelen

 

 

 

Våra hundar får alltid nya saker och provsmaka nya godisar.

 

Jag köper alldelles för mycket saker åt mina hundar. Dom tycker det är mindre roligt att prova selar och halsband men smakar mer än gärna nya sorters hundgodis. Det här är vad vi tycker om produkterna.

 

 

Antidragprylar.

 

Vi har använt flera olika selar och nosgrimmor på våra hundar när vi tyckt att dom dragit för mycket. Vissa har vi köpt men sen inte använt en enda gång pga av att det har verkat alldelles för obehagligt. Både för oss och hundarna. Andra saker har varit bra och gett resultat. Däremot tror jag inte att något antidraghjälpmedel är nyttigt för hunden i längden. Med en nosgrimma dras huvudet alltid åt sidan och hundar är inte alltid så bra på att kontrollera hur hårt dom drar och det kan leda till nackskador. Antidragselar med linor som går i armhålorna kan nog inte räknas som något annat än djurplågeri. Vi köpte en på nätet men den ligger fortfarande oanvänd i kartongen. Selar med en koppelring i fronten har varit bra men sitter tyvär illa på en hund som är lite "benigare". Dessutom riskerar man snedbelastning även med en sån. Det enda jag tror hjälper långsiktigt är tid, envishet och massor med träning.

 

För att läsa mer ingående om dom olika antidragprylarna och se bilder klicka vidare på underrubriken.

 

 

Selar

 

Efter att Picashu fick sin nack/ryggskada så bytte vi till sele på hundarna. Det är absolut inget vi ångrar utan snarare tvärtom. Det känns riktigt bra att ha sele på dom. Det tog lite tid att vänja sig för det känns som man förlorar kontrollen över hundarna. Men så fort man vande sig så såg man alla fördelar. Förutom det uppenbara att man inte riskerar nackskada så vinner man en närmare kontakt med hunden. Man får ha lite högre krav på sig själv då hundarna kan bli starkare i sele så man får jobba mycket med kontakten. Men det är bara en fördel.

 

Det finns en mängd olika selar och alla passar olika på olika hundar. Läs mer och se bilder under underrubriken.

 

 

Godis

 

Träningsgodis, hundkex, frystorkat naturgodis, grisöron, oxhudsben, ölkorv, m, m. Det mesta går ner i Qiarah och Zaahir

 

Läs mer om det hundarna älskar att testa allra mest. Klicka på underrubriken.

 

 

Webbutiker

 

Rencensioner av djurrelaterade webbutiker vi handlat ifrån

 

 

Halsband, koppel, täcken och annat hundrelaterat

 

Här samlar jag allt som inte får plats i någon annan kategori.

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015