Dödad hund

Dödad hund

 

 

 

En hemsk historia som tyvärr inte är första gången och definitivt inte är sista gången det händer.

 

Torsdagen den 5/6 blev en hund dödad av en annan hund på Hertig carlsväg i södertälje hamn. Södertälje hamn/ södra är ett lugnt litet bostadsområde i stort sett avskiljt från resten av Södertälje och sannolikheten att detta skulle hända där känns främmande och närmast absurd men tyvärr så hände det ändå.

 

Ett par med en Rottweiler hade sin hund lös när ett annat par skulle ut och kvällsrasta sin Shih tzu, Elvis. Rottweilern högg Elvis över ryggen och skakade och han avled omgående.

 

Elvis blev bara 8år gammal.

 

Vi pratade med Elvis ägare två dagar efter. Husse var samlad men medtagen medans matte var helt förstörd. Jag kan aldrig tänka mig hur det skulle kännas att råka ut för detta. Så fort jag tänker på det så kommer tårarna. Vi har ganska ofta hundar som släppts lösa utan att ägarna har någon kontroll över sina hundar. Men, peppar peppar, så har ännu inget hänt.

 

Det sorgligaste med historien är självfallet att parets älskade familjemedlem råkade ut för detta. Men också att polisen inte "kan" göra något. För när dom träffar hunden som bitit är den snäll och som vilken annan hund som helst. Lagen är tydlig. Man måste ta ansvar över vad sin egen hund gör. Sen skiljer sig det sig lite från kommun till kommun vad som är OK inom den aktuella kommunen. I vissa kommuner får hundar som är så pass lydiga att dom alltid kommer på inkallning vara lösa i bostadsområde men i större städer är det nästan alltid koppeltvång. Polisen kan utfärda munkorg och koppeltvång, att hundägaren inte får behålla hunden och att hundägaren inte får äga hund i framtiden. Men allt för ofta väljer polisen att inte göra något alls fören fler incidenter inträffat.

 

Jag blir ledsen och arg när sånt här händer. Dels för att vissa människor anser att dom äger världen och att dom kan göra vad dom vill utan några konsekvenser. Men också eftersom det tar ifrån andra människor deras rätt till att leva i ett samhälle där man kan känna sig trygg. Där vi står och pratar står även en kille, han är 3 barns pappa och vill inte att sina barn leker ute eftersom det lika gärna kunde ha varit ett barn. Hans familj blir påverkade av detta. Det påverkar alla i den här lilla stadsdelen. Paret valde att göra något enormt med tanke på händelsen. Dom satte upp lappar med bilder på deras hund, en av bilderna på såret, och en text om vad som hänt. Dom har även lagt flyers i brevlådorna. Lokala affären satte upp en flyer. Dom har lagt ut det på facebook där det delats ett flertal gånger. Personligen tycker jag att det ska gå snabbare och lättare för polisen att utreda fall som detta och att polisen tar detta på allvar. Åtminstonde borde polisen ha utfärdat ett koppel och munkorgstvång på hunden när dom var där direkt efter händelsen.

 

Ingenting kan göra saken bättre för er två som fick eran kära hund sliten ur livet på detta hemska sätt men mitt hjärta är med er. Ingen ska behöva uppleva detta.

 

Så fort jag kan kommer jag lägga upp deras flyer här så alla kan läsa.

 

 

 

 

 

Skrivet den 9/6 2014

 

 

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015