Läder

Läder

 

 

Läder är ett hållbart, naturligt material. Och om man väljer rätt typ av läder miljövänligt.

 

Läder är ett väldigt vackert material som blir finare med åldern. Och tar man hand om sina läderprylar så håller dom i evigheter. Vi har läderkoppel som vi haft i över 20år och fortfarande använder. Min mamma har till och med en nyckelhållare som används varje dag i över 40år och även om lädret börjar bi tunt nu så håller den fortfarande.

 

Jag har egentligen en svår relation till läder eftersom jag varit vegeterian så länge. Numera är jag inte vegeterian men äter bara kött av vilt, svenskt ekologiskt, kokött från pampas och jag äter heller inte kött varje dag utan bara någon gång ibland. För läder, skinn, päls och liknande kände jag ungefär likadant. Koppel och vissa halsband har vi haft som är tillverkade av läder men det bar emot men nu på senare tid har jag börjat luta mer åt att läder i slutändan troligtvis är det bästa för miljön. Det håller bättre och längre, vegetabilgarvat läder innehåller inga kemikalier och naturen kan bryta ner läder.

 

 

 

Läderplastik.

 

Har precis börjat testa på läderplastik. Det är roligt men svårt. Och tar lång tid.

 

Här är den första större arbetet jag gjort.

 

 

 

Och här är ett armband jag gjort och sedan färgat in med antikfärg.

 

 

Tenntråd.

 

Tenntråd är ett ett annat material jag precis har börjat med. Det är enkelt att arbeta med och blir väldigt snyggt.

 

Det här armbandet är gjort i brunt renskinn, brun rundrem och guldpläterad tenntråd.

 

 

Ett annat tenntrådsarmband gjord i brett, svart renskinn, gråmelerat laxskinn och en vanlig trefläta gjord i tenntråd och svart rundrem i läder. Effekten på flätan blir när man använder olika många trådar och bredder på trådarna i en vanlig trefläta.

 

 

Det här armandet är i grund och botten väldigt enkelt men blir väldigt snyggt. Lädret är svart renskinn och flätan är gjord i tjockare tenntråd. Bland den tjockaste tenntråd det går att få tag på. Ovanför och nedanför flätan sitter det tvinnad tenntråd.

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015