Mig

Vem är jag?

 

 

 

Envis. Påhittig. Knasig. Kreativ. Bäst? Sån är jag.

 

Så vem är jag. Jag är 33 och har alltid haft ett stort intresse för djur. Har haft faraohund hela livet men även en whippet och en chinese crested powder puff och en hel del andra djur som marsvin, kanin, katt, fiskar, salamandrar, grodor, m, m. Listan kan göras lång. Just nu bor det "bara" 2 hundar, Qiarah och Zaahir, en sköldpadda, Scarlet, ett gäng körsbärsräkor, en amanoräka, 2st pinocchioräkor och en ofantlig mängd snäckor av diverse slag. Har också 5st garra rufa fiskar, 8st kopparbarber, 5 ancistrusar ch 3 siamesiska algätare.

 

Som sagt har haft hund hela livet och hundarna har tränat och tävlat en hel del. Ställde ut min första hund när jag var 4 år gammal i "barn med hund" och sen fortsatte det så. Var aktiv i blå stjärnan ett tag och gick många hundkurser hos dom, tränade senare även på brukshundsklubben. När jag var ungefär 16 - 17 år började jag ställa ut hundarna mer "på riktigt". Innan hade det varit min äldre syster som gjort det men det var då jag tog över. Många blev resorna och även om jag haft mycket roligt under åren så kände jag att jag inte längre kunde ställa ut mina hundar och 2008 ställde jag ut dom för sista gången. Det beslutet har jag aldrig ångrat. Vi började träna hemma med små vardagliga saker. Åka kommunalt, vara bland andra människor, följa med till vissa affärer, m, m. Hundarna blev lugnare och mer harmoniska och så blev även jag. Picashu har alltid älskat utställningarna så han saknade väl det till viss del. Men vi hade inte kunnat ställa ut honom länge till ändå pga hans ryggskada. Qiarah märktes det mest på hon blev en helt annan hund. Hon började lyssna bättre, hon kunde acceptera hundar runt omkring sig, hon blev mer social överhuvudtaget. För min egna personliga del mådde även jag så mycket bättre. "Utställningvärlden" är så mentalt påfrestande. Man ska vara på språng från tidig morgon till sen kväll varje helg. Folk är inte pålitliga utan gör och säger det som gynnar dom vid det tillfället. Och jag upplevde det som att man inte födde upp dom bästa hundarna överlag utan bara dom som såg ut som dom vinnande hundarna och det är en typ av avel jag inte kan stötta. Dessutom slets jag mellan relation, min musik, mina andra intressen och på allt det hade jag ett skiftjobb där jag var borta över 12timmar, skulle hålla hundarna i topptrim och var tvungen att hantera sorgen efter min ena systers bortgång. Det vart med andra ord inte hållbart.

 

Numera håller jag på mycket med mina akvarium. Har fött upp några kullar med kampfiskar, men har mer gått över till akvarieväxter. Finns så mycket nya roliga växter. Pular med massa pyssel och fotar en hel del. Jag njuter av mina promenader med hundarna och att ta en tripp ut och fiska. Jag har även lyckats förvärva mig en nack/rygg skada som inte än vet vad det är, man vet vad det inte är. Men det påverkar bara mig ibland.

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015