Natur

Natur

 

 

 

Ett försök att lära sig mer om natur.

 

Jag startade projektet som ett sätt att lära mig mer om naturen och som ett sätt att fota mer och jag måste säga att det är beroendeframkallande. Jag har alltid varit ute i naturen mycket. Min familj har alltid fiskat och plockat svamp och med hundar så är man alltid ute och går. Men det är sällan man faktiskt tar sig tiden att titta efter vad som faktisk finns där. Så fort jag började med projektet så dök helt plötsligt en hel mängd djur och växter upp som man annars aldrig lägger märke till. Visste ni att det finns två olika sorters blåklockor?

 

Har än så länge inte lyckats fota hälften av det jag sett men det gör bara att jag blir mer envis och blir bättre på att ta med mig kameran. Några av dom djur vi stöter på ganska ofta, men inte lyckats fota än, är svanar, kanadagäss, någon form av gul mes eller fink, rödhakar, nötväckor, fasaner, kopparödlor, mink, bäver, havsörn, rådjur, fiskgjuse och en hel del annat.

 

Under detta år, 2013, har jag fått sett några fåglar jag aldrig sett tidigare. Havsörn, skarv, storskrake, vigg och fiskgjuse. Och nu under hösten har jag sett mer kanadagäss än jag troligen sett under hela mitt liv. Nästan dagligen ser vi 50-60st påväg söderut för vintern. En annan sak vi märkt är att under sommaren har vi mycket fiskmåsar och gråtrutar i bostadsområdet men att under hösten har dom bytts ut mot havstrut.

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015