Guramiodling

Guramiodling

 

 

 

Intressant litet misstag.

 

För exakt 3 veckor sedan fyllde jag år och min present var att få handla det jag ville ha ifrån akvarielagret. Jag inhandlade ett par Trichogaster chuna (honungsgurami). Nu idag har dom lekt i vårat 30l Aquael shrimpset där dom bor. Inte riktigt vad vi planerat men tänkte ändå se om det gick att föda upp ynglena.

 

 

4/10 2014

 

Idag mitt på dagen lekte guramisarna och även om de flesta äggen hamnade i magen på honan så lyckades hanen ändå rädda ett 20 - 30tal upp till sitt skumbo. När leken var över så visade hanen inga tecken på aggresion mot honan som annars är typiskt för de flesta labyrintfiskar. Så jag lät honan gå kvar i akvariet. Även den ensamma lilla Boraras merah som också huserar i akvariet slapp undgå några större attacker av hanen. Men långarmsräkorna åker på en känga när dom kommer för nära. Ställde upp en petbox bredvid akvariet och inredde med lite växter och några dammsnäckor för flytta får dom göra så fort dom kläckts.

 

Nu under kvällen ser jag att dom försöker para sig igen men det verkar inte riktigt bli någon riktig parning. Har aldrig sett detta beteende förut men å andra sidan har jag aldrig låtit en hona av vare sig gurami eller kampfisk gå kvar i akvariet efter att leken är över.

 

 

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015