Akvarierelaterat

Akvarierelaterat

 

 

 

Allt mellan himmel och jord bara det relaterar till vatten.

 

Eftersom det var en del problem med sidan finns det inte så mycket här just nu men jag har ett stort intresse för akvarier och wabi kusa. Just nu har jag "bara" ett 120l sällskaps akvarium med Garra rufa och kopparbarber. Ett 54l "djungelsällskap" med galaxyrasbora, regnbågsräkor, körsbärsräkor och massor med snäckor. Ett typ 700l med Scarlet sköldpadda, ett 7l nano med anentome helenasnäckor. Ett 20l Aquael shrimpset med massor med växter, honungsgurami och större räkor. Ytterligare ett 20l Aquael shrimpset med växter och en tredjedel vatten. Och ett 30l Exo-terra 25% fyllt med vatten och akvarieväxter.

 

Tidigare har vi haft allt möjligt, mest mindre akvarium upp till dryga 100l. Guppy var en stor grej för mig när jag var liten. Har haft alla möjliga guppysar och avlade fram nya färger och former för mitt eget intresses skull. Men vi har även haft många olika guramis (kyss, mosaik, blå, dvärg, m, m), en del små vanliga ciklider (pallett, fjärils och röd juvel), lite olika malar (ancistrus, vänd, choklad, algätare, m, m), ganska många tetror och barber (neontetra, silvertippstetra, tigerbarber, m, m) och en del annat.

 

Har även haft en kort period av kampfiskuppfödning men slutade eftersom kvaliten på kampfiskar var så låg. Uppfödare i Sverige är inte så många och avelsbasen här är väldigt liten. Att kontinuerligt beställa från utlandet är dyrt, krångligt och tidskrävande. Därför slutade jag men jag hade många fina både från Sverige och utomlands ifrån och en trevligare, personligare fisk får man leta efter. Dom är helt underbara och jag saknar dom fruktansvärt mycket.

 

 

Copyright © All Rights Reserved

hanssonshundar.se 2005 - 2015